Tuunattu Auto On Hienohelma

post thumb
kirjoittanut Autoilu/ 18 Jun 2022

Tuunattu Auto On Hienohelma

Mikään ei ole niin upea ulkonäöllisesti kuin tuunattu auto. Ne ovat yleensä maavaraltaan matalampia, koska erilaiset korisarjat kiertävät autoa ja mataluutta on tuotu jousituksella niin paljon kuin laki sallii. Kesällä tällainen kulkupeli on itse täydellisyys ja kerääkin katseita, missä sen kanssa ikinä liikkuukaan. Entä sitten, kun tulee talvi ja lumikelit tai vielä pahempaa, kun keväällä alkaa routa ja tiet ovat täynnä toinen toistaan syvempiä monttuja? Onko ajaminen silloin hauskaa?

Pienen maavaran tuunattu auto

Moni tuunaa autoaan pelkästään omaksi iloksi eikä välttämättä vie sitä sen kummemmin mihinkään näyttelyyn. Mikä onkaan mukavampaa kuin ajella tyylikkäällä, matalalla autolla, jossa on kiiltävä pelti sekä näyttävät vanteet matalaprofiilillisilla renkailla. Se kerää katseita, vaikka sillä kruisailisi vain kotikulmilla ja pyörisi pieniä matkoja. Autohan on pidettävä puhtaana, hyvässä vahassa sekä näyttävän näköisenä koko kesän. Tosin hyvin vahattu ja puhtaana pidetty auto selviää hyvin myös talvestakin.

Talvi tuo tuunatulle autolle hiukan haasteita ja se saattaa kokea olevansa jonkinlainen lumiaura silloin, kun lunta tulee taukoamatta pari vuorokautta eikä kunnallinen aurauskalusto ehdi hoitaa tehtäviänsä kunnialla. Auton tuunaus on hauskaa, mutta se auraaminen ei todella ole. Pienen matkan sitä voi tehdä, mutta ei mielellään kovin pitkää. Talvesta voi selvitä hyvinkin vähillä vaurioilla, mutta keväällä, kun kelirikko tekee isoja reikiä tiehen, onkin oltava varovainen, ettei riko autostaan renkaita ja muita osia.

Auton ulkonäön muokkaaminen on tyylikysymys

Toinen mahdollisuus on tietysti muokata auto syksyllä talvikuntoon, mutta silloin se ei näytä enää siltä, mikä sen uusi tyyli on ollut. Joten se on vähän kuolleena syntynyt ajatus. Jos vain vaihtaa talvirenkaat ja yrittää mahduttaa ne paikoilleen, jolloin auto tosin näyttää enemmän kuin tylsältä. Vai pitäisikö hankkia toinen auto talvikaudeksi? Ei, kyllähän sillä muokatulla kaunottarella voi ajaa huonommallakin kelillä, jos on riittävän varovainen. Tyylistä ei luovuta eikä myöskään tuunaamisesta.