Auton sisustus

Sisustus, joka sopii juuri sinulle

Auton sisustus – monia vaihtoehtoja

Auton sisusta kuvaa yleensä sen kuljettajaa. Riippuu myös täysin auton omistajasta millaista sisustusta suosii autossaan. Osa haluaa niin tekniikan, tekstiilien kuin pienten yksityiskohtienkin olevan tyylikkäitä ja autoon sopivia. Osa taas haluaa vain perussiistin ilmeen ja osa taas ei niinkään välitä koko sisustuksesta, vaan ainoastaan siitä, että autolla pääsee kulkemaan määränpäähän. Ihmiset ovat siis erilaisia – aivan kuten autot ja niiden sisustustyylitkin. On kuitenkin totta, että tyylikkäästi ja siististi sisustettu auto lisää mukavuutta. Se onkin monille tärkeää, sillä moni viettää huomattavan osan ajastaan autossa – esimerkiksi työmatkoilla tai vaikka lapsia harrastuksiin kuljettaessaan.

Auton sisustus voi olla lähes millainen tahansa jokaisen maun mukaan. Suuria muutoksia saa aikaan jo pelkkä auton penkkien verhoilu. Esimerkiksi nahkaverhoilut ovat monien suosikkeja, ja ne tuovatkin runsaasti tyylikkyyttä autoon.

Auton sisustus

Auton penkkien verhoilu

Auton penkkien verhoiluun on monia vaihtoehtoja. Apua suunnitteluun saa myös halutessaan itse verhoilijalta, joka osaa usein neuvoa millainen verhoilu autoon sopisi. Verhoilussa kannattaa kuitenkin aina ottaa huomioon tyylikkyyden lisäksi myös käytännöllisyys. Kannattaa esimerkiksi miettiä tarvitseeko helposti puhdistettavan verhoilun.

Autojen penkkien ilmettä saa vaihdettua myös paljon vähemmälläkin vaivalla ja pienemmällä budjetilla. Autoihin nimittäin myydään erilaisia irrotettavia penkin päällisiä, jotka saa helposti paikoilleen ja pois. Ne ovat nopea ja yleensä melko edullinen keino muuttaa auton yleistä ilmettä. Lisäksi niiden peseminen on tarvittaessa helppoa, koska ne saa irti sekunneissa.

Hyödyllisiä ja tyylikkäitä ratkaisuja

Auton sisustusta voi muuttaa myös erilaisella tyylikkäällä elektroniikalla, kuten valoilla. Ilmettä saa vaihdettua myös esimerkiksi erilaisilla vaihdenupeilla, koristeilla, pehmustella ,poljinpinnoilla ja matoilla. Ohjauspyörän suojukset voi myös halutessaan vaihtaa penkkien verhoiluihin ja auton yleiseen ilmeeseen sopiviksi. Tummennetut lasit vaikuttavat myös paljon auton ilmeeseen ja voivat olla viimeinen silaus tyylikkäälle sisustukselle.

Erilaiset autoihin suunnitellut tavaratelineet ja laukut voivat myös tuoda tyylikkyyttä autoon, kun kaikenlaiset irtotavarat saa niihin tyylikkäästi piiloon. Ne ovat myös käteviä mikäli eteen sattuu auton korjaaminen tai vaihtaminen – tai jos tavarat täytyy muuten vain kuljettaa välillä pois autosta. Tällöin niitä ei tarvitse kerätä yksitellen, koska ne voi kantaa irrotettavissa kasseissa pois.

Auton sisustus

Auton sisustus valoilla

Autoihin on saatavilla myös erilaisia sisäpuolelle laitettavia valoja, joilla autoon saa tyylikkyyttä ja tunnelmaa. Autoihin on tarjolla esimerkiksi led-valonauhoja, jotka kiinnitetään kaksipuoleisella teipillä ja jotka voidaan leikata eri pituiseksi. Auton sisustus led-valoilla voi kuitenkin mennä helposti yliampuvan puolelle, mikäli ei valitse huolellisesti juuri omaan autoon sopivia valoja. Sisätilojen lisäksi autoa voi tuunata myös ulkopuolelta. Oitracon kertookin myös auton ulkopuolen tuunaamisesta sivustollaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa valoja laittaessaan ja autoa tuunatessaan, että autoa ei voi sisustaa kuinka tahansa. Esimerkiksi auton etuovien laseja ja tuulilasia ei saa lakata jälkikäteen, mutta takasivuikkunat ja takalasin saa tummentaa. Sinnekään ei kuitenkaan saa laittaa peilimäisiä laseja. Koristeita ja valoja laittaessa on myös muistettava, että auton sisusta ei ole yhtä tärkeää kuin näkyvyys ajaessa. Niitä ei siis pitäisi laittaa niin, että ne haittaavat ajamista.