Jokkis Auto On Myytävä Kisan Jälkeen

post thumb
kirjoittanut Autoilu/ 15 Feb 2022

Jokkis Auto On Myytävä Kisan Jälkeen

Jokkiksessa eli jokamiehenluokassa on sellaiset säännöt, että kilpailun jälkeen auto on myytävä, mikäli siitä tehdään tarjous. Jokkis auto on aina kiinteän hintainen ja siitä on maksettava 1500 euroa ja vuonna 2022 hinta nousee 2000 euroon. Sellaiset autot, jotka ovat pärjänneet kilpailussa, ovat myös kiinnostavia ostokohteita ja ostotarjouksia voi tulla useampia. Silloin arpa ratkaisee, kuka auton loppujen lopuksi saa. Omasta autostaan voi yrittää tehdä myös tarjouksen, mutta arvontaan ei pysty vaikuttamaan.

Paljon työtunteja sisältävä jokkis auto

Moni kuljettaja myöntää, että omaan autoon tulee laitettua paljon ainakin tunteja rakentamiseen, mutta monesti rahaakin kuluu enemmän kuin auton hinnan verran. Toisinaan myös kaupanteon jälkeen pyritään ostamaan oma auto takaisin tarjouskilpailun voittajalta, jos se vain on mahdollista. Kun auto on myyty, on taas aloitettava uuden rakentaminen. Monien mielestä myös toisen kilpailijan auton ostaminen vie aikaa sekä rahaa, että sen saa muokattua itselleen mieleisekseen.

Mihin jokamiesluokka pyrkii sillä, että auto pitää myydä, jos siitä on tehty tarjous? Tarjoussääntö on tehty siksi, että sillä pyitään pitämään autojen rakentelu sekä virittely kurissa. Tarjouksen tekeminen maksaa 30 euroa ja jos tekee tarjouksen omasta autostaan, sen hinta on 10 €. Yhden ostotarjouksen saa tehdä henkilö, jolla on kilpailulisenssi voimassa ja JM-tutkinto suoritettuna. Kolme tarjousta saa tehdä kilpailija, kisojen toimitsija sekä nuorten luokan huoltaja.

Hyvät palkinnot houkuttelevat parempia autoja

Sellaiset kilpailut, joissa on hyvä palkinnot, houkuttelevat huomattavasti parempia autoja viivalle. Jos kyseessä on pelkästään niin sanottu kyläkisa, niihin ei tuoda parhaimpia autoja vaan niihin tullaan huomattavasti huonommalla kalustolla. Parempaa kalustoa säästetään niihin kilpailuihin, joissa on myös hyvät palkinnot. Kisan henki on se, että auto on myytävä, joten jokainen kuljettaja tietää sen, että välttämättä kotiin palatessa ei enää ole autoa ja kaikki on aloitettava uudelleen. Tosin monella harrastajalla on aihio kotona odottamassa.