Harrasteauto Suomessa

post thumb
kirjoittanut Autoilu/ 05 Jun 2021

Harrasteauto Suomessa

Tänä päivänä harrasteauton omistaa noin 50 000 suomalaista. Harrasteautolla ajetaan tyypillisesti ainoastaan kesäisin. Talveksi harrasteauto laitetaan autotalliin, jossa sitä pystyy myös tarpeen tullessa huoltamaan ennen seuraavan kesän tuloa. Harrasteautoille löytyy myös erilaisia tapahtumia, joissa autoja voi käydä ihastelemassa. Moni autoharrastaja kuitenkin haluaa vain hankkia vähän erikoisemman auton ja pitää siitä hyvää huolta. Osa harrastajista tykkää myös käydä näyttämässä autoaan kaupungilla. Jokainen autoharrastaja onkin siis hieman erilainen.

Harrasteauto – mitä ottaa huomioon auton hankinnassa?

Harrasteauton hankinta on nykyään entistä helpompaa, johtuen liikennevakuutusuudistuksesta. Tämän uudistuksen myötä autovakuutuksesta saadut bonukset pystyy sisällyttämään myös toiseen autoon. Kun ostetaan vanhaa autoa, on tärkeää pystyä arvioimaan sen kunto. On myös hyvä tietää, osaako itse tehdä kyseisen arvion laadukkaasti. Jos itsellä ei ole paljoa tietämystä vanhoista autoista, kannattaa mukaan ottaa kaveri, joka tietää näistä asioista paremmin.

Jos omasta tuttavapiiristä ei tahdo löytyä autoharrastajaa, on mahdollista palkata asiantuntija auton kunnon arvioimiseen. On hyvä muistaa, että vaikka auton tärkeimmät tarkastettavat osat löytyvät auton ulkopuolelta sekä konepellin alta, ei auton sisustan arviointia kannata aliarvioida. auton sisustus on nimittäin iso tekijä viihtyisyyden kannalta. Tämän takia on hyvä osata tulkita, minkälaisia muutoksia auton sisustaan on mahdollista toteuttaa.

Harrasteauton hinta

Yksi isoimmista kysymyksistä harrasteautoa hankkiessa on hinta. Harrasteautoon voi päästä käsiksi jo muutamalla tuhannella eurolla, mutta kalleimmat harrasteautot voivat yltää jopa satoihin tuhansiin euroihin. Varsinkin vanhat italialaiset autot ovat erittäin haluttuja ja arvostettuja autoja. Onkin hyvä miettiä omaa budjettia ennen harrasteauton hankintaa. Tällä tavalla voi itselleen löytää sen mieleisimmän harrasteauton.