Ajokilometrit Määrittävät Käytetyn Auton Hinnan

post thumb
kirjoittanut Autoilu/ 01 Oct 2021

Ajokilometrit Määrittävät Käytetyn Auton Hinnan

Ajokilometrit ovat tärkeä osa auton historiaa, sillä varsinkin käytettyä autoa ostaessa ensimmäisenä huomio kiinnittyy vuosimalliin sekä ajettuihin kilometreihin. Ne kertovat siitä, kuinka paljon autoa on käytetty kuluneiden vuosien aikana. Ajokilometrien määrällä on keskeinen vaikutus siihen, mikä auton arvo on. Yleisesti autojen hinnat laskevat sen mukaan, mitä enemmän niillä on ajettu. Varsinkin bensakäyttöisten autojen hinnat tippuvat nopeammin ajokilometrien mukaan kuin esimerkiksi dieselautojen.

Ajokilometrit vai vuosimalli

Kumpi on tärkeämpi tarkastelun aihe silloin, kun on ostamassa käytettyä autoa: ajokilometrit vai vuosimalli? Tämä riippuu paljon siitä, onko kyseessä bensa- vai dieselauto. Jos olet ostamassa bensa-autoa, sen hinta tippuu nopeasti suhteessa ajokilometrien määrään. Dieselautot taas pitävät hintansa paremmin ajokilometrien suhteen, mutta toisaalta vuosimallilla on suurempi merkitys dieselauton hinnan määrityksessä.

Auton korjaaminen huoltoliikkeissä on tärkeää auton hintakehityksen kannalta. Huoltokirjaan kannattaa merkitä kaikki korjaukset, mitä autolle on tehty vuosien saatossa. Näin uudelle omistajalle pystyy todistamaan helposti sen, mitä kaikkea huoltotoimenpiteitä autolle on tehty. Hyvin pidetty huoltokirja nostaa auton arvoa, sillä se on todiste auton asianmukaisesta ylläpidosta. Yhdessä vuosimallin ja ajokilometrien kanssa ne tekevät hinnan muodostamisesta helpompaa.

Ajokilometrien raja-arvot hinnan muodostuksessa

Viime aikoina käytettyjen autojen myymisessä on ollut trendi, että yli 100 000 kilometrien autojen hinta tippuu kohtalaisen nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kun autolla on ajettu noin 100 000 kilometriä, voi olla taloudellisesti järkevää ajaa vielä toiset 100 000 kilometriä ennen myyntiä. Kun autolla on ajettu enemmän kuin 200 000 kilometriä, auton hinta on tippunut jo niin alas, ettei sen myynti ole enää välttämättä järkevää.