Ajelulla syystä ja huvikseen – satunnaisia sattumuksia

Meillä autoilijoilla on yleensä ainakin pari yhteistä keskustelunaihetta, joista voi turista muutaman tovin täysin ventovieraidenkin ihmisten kanssa. Autoa kun tarvitaan niin kaupunkiajoon kuin lomareissuillakin, ja jossain vaiheessa ainakin keskituloisella vanhemman auton omistajalla tuppaa käymään niin, että kärry ottaa omaa lomaa. Mieleen nousee kavereilta kuultuja kokemuksia, joita ihan luvan kanssa käytän esimerkkeinä. Näitä voit lueskella vaikka, jos oma kärrysi hyytyy ja joudut odottelemaan hinausuapua tai käynnistyskaapeleita.

Vastasyntyneen isä jäi tienposkeen

Muutama vuosi takaperin kaverini koki parisuhteessaan käänteentekevän mullistuksen eli tuli isäksi ensimmäistä kertaa. Vauvan äiti oli kirjoilla Helsingissä ja isä asui Kouvolassa, joten joutui ajamaan synnytystä seuratakseen pääkaupunkiin. Yhteen oli tarkoitus muuttaa heti, kun lapsi on saatu maailmaan. Potra poika oli jo yliaikainen ja synnytys käynnistettiin, punnertaessa meni koko yö ja isä pääsi kotimatkalle Kymenlaakson keskiöön vasta aikaisin aamulla reippaalla univelalla kuorrutettuna. Taisi muutenkin olla vähän hutera olo kokemuksen jälkeen. Isäksi tulemisen shokkiaalto kun saattaa pyyhkäistä miehestä voimat vasta tapahtuman jälkeen, kun synnytyssaliin ja tuoreeseen perheenlisäykseen saa vähän hajurakoa.

Kilpilahden risteyksessä uusi isä otti pienet torkut ja ehti jatkaa matkaa Ford Transitillaan melkein Elimäelle saakka, kunnes 6 kilometriä ennen bensa-asemaa autosta loppui diesel. Taksilla hakemaan lisää menolitkua: kannu maksoi 11,90 €, taksikyyti noin 10 € ja diesel siihen aikaan suunnilleen euron litra. Auto ei siitä huolimatta käynnistynyt, joten umpiväsynyt isukki joutui turvautumaan hinausuaton apuun. Kaksi päivää myöhemmin mies nouti perheensä isolta kirkolta räntäsateessa siskonsa Saab 9000:lla, eikä tarvinnut pysähtyä kuin Kuninkaantien Absilla (ABC) ostamaan äidinmaidonvastiketta, ettei äiti-ihmisen tarvinnut viettää kotimatkaa maidonlypsypuuhissa ja tulevaisuuden toivokin malttoi kylläisenä nukkua koko kotimatkan.

Vävypojan kaupunkijuhannus

Toisella kaverilla oli tarkoituksena kuskata vanhalla Mersulla entinen vaimonsa, aikuinen tyttärensä ja kaksi lastenlastaan ex-anoppinsa tykö juhannuksenviettoon. Auto oli antanut jo vähän varoituksia nykimällä ajossa, mutta kulki ihan kivasti, kunhan sille sai annettua tasaisesti kaasua. Matka pätkähti kuitenkin Itäkeskuksessa betoniaseman kohdalla. Kaiken lisäksi paikalle ilmestyi maleksimaan jostain sekalainen sakki nuorempaa väkeä, jonka edesottamuksista ei ollut mitään vihiä. Siinä oli jännät paikat autonkorjaustaitoista kaveria odotellessa ja entinen puolisokin tuli metrolla tuomaan evästä. Sinä juhannuksena jäi tanssit väliin koko porukalta, mutta auto tuli ajokuntoon muutamassa päivässä kaverihinnalla.

Sähköauto hyytyi lauttajonoon

Hailuoto on suosittu lomanviettopaikka, jonka vakituisilla asukkailla ja mökkiläisillä on etuajo-oikeus lautalle. Saari on ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta jos mielit piipahtaa sinne omalla autolla, varaudu pitkiin lauttajonoihin, joissa voi vierähtää tuntejakin. Linja-autolla Hailuotoon on helppo matkustaa, koska paikallisbussi pääsee lautalle aina. Eräs oulunsalolainen isoäiti nouti sähköautollaan poikansa perheen juna-asemalta kyyditäkseen nämä Hailuodolle lapsuudenkotiinsa kesälomalle ja etuajo-oikeudella olisi jonotuskin mukavasti vältetty. Sähköauto ei kuitenkaan suostunut enää käynnistymään lauttarannassa. Yli mentiin sitten isoisän matkailuvaunulla. Sittemmin pikkuvika on korjattu, eikä ongelmia ole toistaiseksi ilmaantunut enempää.

Harvoinhan pieniäkään vikoja korjataan korjaamolla odottaessa, mutta silloin harvoin kuin tällainen ylellisyys osuu kohdalle, odottelu voi todella käydä hermoille. Kysymys kuuluukin: Oletko kyllästynyt odottamaan autosi korjausta? Pelaa puhelimellasi ajan kuluksi. Saatat nimittäin ehtiä ottaa useammankin erän Checkpoint Championia, Need For Speed -peliä tai piipahtaa mobiilikasinolla hankkimassa parhaassa tapauksessa rahat korjauksiin, koska etenkin merkkiliikkeissä varaosien tilauksiin voi tuhrautua viikkojakin, kuten kävi yhden tuttavapariskunnan nelivetoiselle.

Huviajelulla omalla sohvalla

Lapsiperheen sunnuntaiajelut tai poikamiesten rallaamiset voikin hoidella halvemmalla pelikonsolin äärellä. Fonza Horizonin tai Burnout Paradisen kaltainen peli pitää tenavat puuhassa ja itse voi vaan ottaa vaikka huurteisen tai tirsat huolehtimatta ainakaan bensankulutuksesta tai matkan keskeytymisestä!